Wat is een grote maat mode

Kleding grote op maten dames

De video, die meer dan 3 miljoen views heeft gekregen op Vpeeze, een website dieIZTV in zijn videogalerij heeft, was eigenlijk een coming out oproep aan de Overwegende, een handig voorproefje van wat de mensen die op zoek zijn naar modemerken en trends graag zouden willen zien in de industrie, gezien de volgende uitleg:

Het is een term die iedereen omvat van maat 8, ongeacht hun huidskleur, tot maat 18. Het omvat ook de verschillende lichaamsvormen. De video laat ook zien hoe deze vormen en maten eruit zouden zien op basis van de meest voorkomende lichaamsvormen voor een gemiddelde vrouw (d.w.z. jongensachtige rondingen en slanke benen).

De betekenis van een plusmaat is nogal rekbaar. De plus size wordt vaak gebruikt om alles te omvatten wat een maat 14 tot 18 uitstraalt. Met deze definitie kan iedereen, ongeacht zijn gewicht of lichaamsvorm, als een plus size worden beschouwd. Het kan in feite zelfs de zwaarlijvige omvatten, die net zo goed kan worden beschouwd als een volslanke vrouw, maar toch groter en slanker staat. Jongens worden vaak in verlegenheid gebracht wanneer ze op een feestje een shirt dragen dat ze voor een bepaald feest hadden gehuurd, en het is vaak ontkenning van hun ware grootte.

Het is niet eerlijk dat een schattige kleine zwarte jurk, met die mooie hoop en dromen, die de hele avond hoofden had doen omdraaien, ons nu zou bespotten, ondanks het feit dat de bruid en de bruidegom sexy kleine zwarte prinsessenjurken droegen.

Uiteindelijk is deze trots te wijten aan het feit dat de mode-industrie geen rekening houdt met grote maten. Met een bewuste keuze om alleen kleding voor dunne mensen te ontwerpen, moest de rest van de industrie wakker worden en beseffen dat zij een veel groter maar even belangrijk segment van de markt niet zomaar kan negeren.

Onlangs werd Victoria Beckham, een in Libanon geboren model en echtgenote van voetballer David Beckham en alom erkend als “…de perfecte maat voor een vrouw”, aangekondigd als het gezicht van de nieuwe lijn van de parfummaakster excuus, Radley.

Er zijn echter nog grote problemen, zoals het feit dat niet veel winkels petite-maten op voorraad hebben en ook de hoge prijs die de aanschaf van kleding kost, gezien het feit dat de gemiddelde vrouw een indrukwekkende zes cijfers waard is, niet alleen vanwege haar economische positie maar ook vanwege haar schoonheid en de onbeheersbare emotionele kosten, die kunnen oplopen tot meer dan $7000.

Lees meer:
Afrikaanse kleding

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.