De geschiedenis van panty’s,

panty met print

In de geschiedenis van de panty werden panty’s populair in de 18e en 19e eeuw in Frankrijk. Vóór panty’s werden kousen gedragen als onderkleding onder jurken en rokken van vrouwen. In de jaren 1860 drongen de Engelsen aan op hoge hoeden voor hun mannelijke arbeiders van de 18e tot de 42e. Deze hoeden werden soms versierd met kant, linten of andere opzichtige versieringen.

De panty wordt begin 20e eeuw. De kousen bereiken hun hoogtepunt van populariteit in de 18e en 19e eeuw. De panty wordt ondersteund door een jarretelgordel, waarbij de kousen aan de benen worden vastgemaakt. Deze jarretelgordels maakten deel uit van een al eeuwenlang aanvaarde praktijk om kousen van vrouwen te tonen. De kousen bereikten hun hoogtepunt van populariteit tussen de 18e en de 19e eeuw, toen meer vrouwelijke kleding, zoals toga’s, pantalons, jasjes, en meer aanvaardbaar werd voor vrouwen om te dragen. Kousen gingen vergezeld van een bijpassende panty.

Tegenwoordig zijn de meesten van ons gewend panty’s te dragen, en we gebruiken panty’s voor de warmte, maar we hebben ze misschien nog nooit gezien voor wat ze zijn – mode-ondergoed – dat gedragen wordt onder een jurk, jeans, broek, of zelfs onder een open werkblouse. Over het algemeen associëren we onze onderkleding niet met andere soorten kleding, afgezien van het element van elegante mysterie.

Enkele Europese modellen hebben in de loop der jaren grote faam verworven met hun sensationele panty’s. Yves Saint Laurent, die het model in een limousine fotografeerde, schijnt de eerste ontwerper te zijn geweest die de verkoop van kousen regelde, en deze waren blijkbaar vrijwel onmiddellijk uitverkocht.

Tegenwoordig worden panty’s geassocieerd met het uniforme legging-model dat door dansers en atleten wordt gedragen. Wij brengen korte broeken vaak in verband met dansers, maar zijn wij ervan op de hoogte dat zij slechts werden gedragen als een comfortabeler alternatief voor panty’s? Panty’s werden voor het eerst in verband gebracht met danseressen in Alexander McQueen’s stash. Er zijn vele verslagen, historische en moderne, waar leggings werden gedragen met traditionele toga’s, mantels, en andere kledingstukken.

Hoewel onzichtbaar voor de meesten, hebben eenvoudige panty’s een onderscheidend effect op mannen. Ze kunnen een bijna tijdloze kwaliteit bezitten. Onderzoek wijst uit dat zij een sterk cultische kwaliteit hebben, die doet denken aan kledingstukken die worden geassocieerd met clubs, pooiers, wellustige vrouwen en slavendrijvers. Deze kwaliteit, in combinatie met een onlogische verleidelijke snit, kan veel mannen zich onzeker en ongemakkelijk laten voelen. Als zij zich gepolijst en beschaafd willen voelen, dan is de ideale manier om dat te doen niet met kleding, maar met een panty!

Dus ze zijn weer in de mode. Vintage mannelijke panty’s zijn te vinden in online catalogi en speciaalzaken. Als je door de categorieën voor broeken bladert, zoek dan naar de optie ‘lang’ of ‘lang’. Dezelfde opties vind je ook voor ‘pasvorm’ en ‘stijl’. Panty’s hebben de neiging zich aan het been vast te klampen, waardoor ze goed passen. Ze hebben een uitgesproken sexy uitstraling, dus zoek panty’s die niet de verkeerde aandacht zullen trekken. Populaire topjes zullen verschillen afhankelijk van wat de drager draagt. Wanneer u panty’s koopt voor een speciale gelegenheid, kies dan voor de tight met een iets dikkere hak en een glitterachtig materiaal.

Het kiezen van kousen moet dagelijks gebeuren. U moet ook weten dat accessoires niet bij het kledingstuk hoeven te passen. Ze kunnen namelijk botsen en een gedateerde look geven. Het is ook belangrijk om een klassieke stijl te kiezen. Zo weet u zeker waar u uw kousen en panty’s zult dragen wanneer u ze draagt. De klassieke stijlen zijn aanzienlijk veelzijdiger en kunnen bij een verscheidenheid van kledingstukken worden gedragen. Van oudsher werden zij van zijde gemaakt en waren zij verkrijgbaar in twee kleuren: zwart of wit. Natuurlijk, toen de kleuren begonnen te veranderen en het erotische centrum van artistieke expressie verschoof, zo ook de kleuren.

Lees meer:
net panty

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.