Hoe steek je een stormaansteker aan?

WAT IS EEN STORMAANSTEKER?

Stormlichters zijn speciaal opgeleide personen die tussen steden en kampen reizen om mensen te helpen die te maken hebben met stroomuitval. LST’s kunnen vrijwilligers zijn, maar ook betaalde werknemers van nutsbedrijven. Ze gebruiken vaak hun eigen voertuigen en uitrusting om mensen in nood te helpen.

Deze mensen beschikken meestal over een voertuig met vierwielaandrijving en genoeg reserveonderdelen, zoals batterijen, om het licht gedurende langere perioden te laten branden. Velen hebben ook een krachtige radio of een satelliettelefoon waarmee zij met andere werknemers van het nutsbedrijf kunnen communiceren terwijl zij in het veld zijn.

De meest voorkomende benodigdheden die een stormsteker bij zich draagt zijn verlengsnoeren en een stroomgenerator. Als de stroom volledig uitvalt, kan de stormaansteker een verlengsnoer gebruiken om het snoer van een tafellamp of een ander gewoon huishoudlampje te verlengen. De generator is er om gewone apparaten van elektriciteit te voorzien, zoals koelkasten, lampen en computers.

Stormaansteker

WAAROM HEBBEN WE STORMAANSTEKERS NODIG?

Eerst en vooral hebben we mensen zoals deze LST’s nodig omdat het in sommige delen van het land zo moeilijk is om het licht aan te houden tijdens slecht weer. Hoe ga je om met een week slecht weer waarin je geen stroom hebt om je koelkast te laten werken? Of de stroom om je vriezer vol te laten zitten met eten? Of de lichten om naar het werk te rijden? Dit zijn allemaal normale onderdelen van het leven in de Verenigde Staten, maar het kunnen grote uitdagingen worden als de stroom uitvalt. Ten tweede, mensen die zijn opgeleid om storm aanstekers te zijn, zijn ook opgeleid om zelfverzekerd en behulpzaam te zijn als de nood aan de man komt. Zij zijn niet onbekend met het gevoel van duisternis, wat betekent dat zij zonder angst of aarzeling advies en hulp kunnen bieden. Tenslotte zijn deze mensen een deel van hun gemeenschap. Zij gaan om met hun buren en maken deel uit van hun plaatselijke cultuur. Zij zitten niet vast in een motel of slapen ergens in een tent. Zij maken deel uit van het weefsel van hun lokale gemeenschap en zij moeten daarvoor worden geprezen.

HOE STEEK JE EEN STORMAANSTEKER AAN?

Er zijn veel manieren om een stormaansteker aan te steken, maar de meest directe is te vragen of je hun uitrusting mag gebruiken. Zo niet, bied dan aan om ze een lift te geven naar een stroombron en hun spullen af te geven. Bied dan aan om ze voor een korte periode bij jou en je familie te laten blijven, zodat ze wat rust kunnen krijgen. Als u een stormaansteker tegenkomt en hij of zij stemt ermee in u de uitrusting te laten gebruiken, zoek dan de namen op van de mensen die het dichtst bij die stormaansteker staan. Zorg er dan voor dat die mensen in orde en veilig zijn voordat je de hulpmiddelen van de stormaansteker gebruikt. Dit helpt om een kleine mate van verantwoordelijkheid te behouden.

CONCLUSIE

Het kan een beetje eng zijn om anderen in je huis binnen te laten tijdens een storm, maar het is belangrijk om vriendelijk te zijn. Hoe meer mensen we in onze gemeenschappen hebben, hoe sterker ze zullen zijn. De beste manier om je gemeenschap te laten groeien is door liefde te tonen aan de mensen die er al in zitten. Stormhelden zijn echte helden, dus laten we ze niet voor lief nemen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.