Hoe kies je het juiste smokingpak?

Kostuums

Tailcoat

Uw doel is om stijl & respect te tonen. Tailcoat & smoking zijn bedoeld om samen te werken, suggereren het idee dat de bruiloft is een grote & formele datum. Kostuums met een smoking zijn meestal groter gesneden en hebben een sjaal revers. Jasjes zijn vaak blokkerig en breder. Het pak kan van zijde of linnen zijn. Het is ideaal voor de professional, die indruk wil maken en orde wil tonen. Voor de bruidegom is dit een uitgelezen kans om zich te laten zien en een goede indruk te maken op zijn partner. Voor de gasten is het een kans om te wennen aan alle tradities die bij een huwelijksceremonie horen.

Tuxedo

De top wordt bepaald door de pakvorm. Over het algemeen draagt de bruidegom de conventionele smoking en de partner een smoking en pantalon. Alleen leden van het huwelijksgezelschap mogen een smoking dragen. De smoking is traditioneel donkerblauw van kleur en heeft een jasje en een zwarte satijnen strook aan de zijkant van het jasje. Historisch gezien wordt op de avond van de eigenlijke ceremonie een zwarte strik onder de taille toegevoegd. Een klassieke & traditionele knoop is die van de zevenvoudige stropdas in effect. Deze wordt traditioneel gepresenteerd & de bruidegom wordt dan geadviseerd om vanaf zijn billen over de linker vleugelmantel te “richten”, om een rechte, gestroomlijnde lijn te bereiken. Van daaruit vloeit de onderkant van het jasje uit om aan de andere kant te eindigen. Typisch moet de Bruidegom dan een stap terug doen en de pose aannemen op de top van zijn linkerbeen. Het tegenovergestelde effect treedt op wanneer de bruidegom naar voren stapt – de onderkant van het ensemble vloeit dan naar buiten om de tegenovergestelde gast te ontmoeten. Het essentiële en onderscheidende kenmerk van de Bruidegom is dat zijn rechtermouw de mouw van zijn jasje raakt in tegenstelling tot zijn mouw die de ronding van zijn arm respecteert.

Algemene richtlijnen voor de keuze van een smokingpak.

Vergelijk het gekozen pak met het achtergrondschilderij.

Denk aan het seizoen en het tijdstip van de huwelijksceremonie. Smokings hebben over het algemeen de voorkeur tijdens een avondhuwelijk.

Designs zijn alleen een voordeel. Het ingewikkelde werk, het delicate kraalwerk, de parelmoeren armbanden & de weelderige versieringen kunnen het gevoel geven van een weelderig & zeer duur pak. Kies het pak dat onberispelijk bij uw lichaamsbouw past.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.