Hoe een financiële portefeuille opbouwen

Portefeuille overzicht – Financiële vrijheid

Er zijn veel manieren om een 'beter' leven te krijgen. Manieren die veel minder moeite kosten dan een dagelijkse trip naar de wietwinkel. Kijk, soms is het veel beter om gewoon minder uit te geven en meer te sparen. Helaas zijn de meesten van ons door de maatschappij geprogrammeerd om te denken dat meer uitgeven het antwoord op alles is. Zelfs de knapste koppen in de maatschappij hebben geleerd dat meer geld het antwoord op alles is. Het is dus makkelijk om je te laten meeslepen. Maar dit hoeft niet het geval te zijn, en in feite zal meer uitgeven ons niet gelukkig maken omdat we nog steeds moeten leven. Dus waar kunnen we minder uitgeven en toch dezelfde of betere dingen krijgen?

Een van de plaatsen waar je minder geld kunt uitgeven is in je huis. Als je niet genoeg slaap krijgt, is eten niet het probleem dat het zou kunnen zijn. Als u uw apparaten niet volledig benut, bespaart u ook geen geld. Hoe dan ook, u spaart uw leven niet. De eerste stap bij het opbouwen van een financiële portefeuille is inzicht krijgen in uw declarabele limieten. Hoeveel kunt u in een maand uitgeven en waaraan. Zodra u deze grenzen begrijpt, kunt u een budget voor uw geld opstellen.

Ik wil u niet frustreren met nog meer uitgavenplannen. Ik wil alleen dat het je duidelijk is dat de uitgavenplannen die je voor jezelf maakt slechts richtlijnen zijn om te volgen en als je ze te streng maakt, zul je jezelf sneller opbranden dan dat je je budget kunt opbouwen. Wanneer u zich concentreert op het leven binnen uw budget, zult u veel gelukkiger zijn.

Vervolgens wil ik het hebben over een aantal verschillende manieren die je kunt gebruiken om je persoonlijke budget vorm te geven. In mijn ogen zijn er vier manieren om te gebruiken. Je kunt je eigen doelen stellen, kortingsbonnen gebruiken om de beste deals te krijgen, contant geld gebruiken om de producten te kopen die je nodig hebt en tenslotte een financiële portefeuille opbouwen.

Geld besparen is belangrijk, maar een financiële portefeuille opbouwen is nog belangrijker. Het probleem is dat de meesten van ons de kunst van het beheren van ons geld niet hebben geleerd. In feite is het onderschatten van uw uitgaven, zelfs tot op zekere hoogte, een trefzekere manier om een financiële portefeuille op te bouwen die kan wedijveren met de grootste vermogensopbouwpakketten. Het belangrijkste wat u kunt doen om uw financiële portefeuille te helpen, is dus weten hoe u deze moet beheren.

Hetzelfde geldt voor het besparen van geld op boodschappen. U kunt zeker een beetje bezuinigen op uw impulsaankopen en toch het noodzakelijke budget aanhouden. Wat je moet doen is leren hoe je de coupons kiest die je echt nodig hebt en hoe je de beste aanbiedingen vindt op de markten die je bezoekt. Zodra je leert hoe dit te doen, wordt u bespaart en de uitgaven minder dan voorheen.

Het vinden van de beste aanbiedingen in de markt is wat je moet doen als je wilt om een financiële portefeuille op te bouwen. Uw portefeuille zal groeien en zo zal uw rijkdom. U kunt geldbeheertechnieken en assetallocatieprincipes gebruiken om uw vermogen te laten groeien zonder failliet te gaan.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.