De geschiedenis van Miami

Streetwear Rotterdam

Streetwear bestaat eigenlijk al, maar wordt door veel mensen niet herkend. Het wordt vooral geassocieerd met sport. Een nonchalant beeld van sneakers en een geeky t-shirt maakt een zeer populaire streetwear stijl onder jongeren. Is het niet verbazingwekkend hoe streetwear de wereld heeft veroverd? Streetwear staat goed bij vrijwel iedereen, ongeacht hun grootte en lichaamsbouw. Van tijd tot tijd hebben prominente persoonlijkheden geprobeerd om op de streetwear trend in te springen. Een blik op de straten van vandaag laat zien dat een meerderheid van de mensen vervaagde denim, geruite sportjacks en sneakers draagt. Maar velen zijn niet tevreden met deze stijlen. Er zijn wat aanpassingen en tweaks gemaakt.

Hoewel de populariteit van streetwear in de grote steden een beetje is afgenomen, is zij niet helemaal verdwenen. De invloed van de stijl is nog steeds, tot op zekere hoogte, te zien bij jongere mensen, vooral bij degenen die handig zijn met internet. Op straat denken velen dat streetwear onvolledig is zonder een paar sneakers. Skateboarders en skateboarders dragen vaak sneakers, simpelweg vanwege de ruigere stijl van de sport. De ruigere stijl heeft betrekking op het soort uitrusting dat wordt gedragen en het soort kledingstukken dat erbij wordt gedragen.

Omdat streetwear geassocieerd wordt met sport, werd ook de kledij aan banden gelegd en ontstonden er variëteiten van sportfiguren die populair werden. Streetwear beïnvloedde ook muziekartiesten in het begin van de jaren 2000. De combinatie van hip-hop en skateboarden was de factor die hiertoe leidde. Verschillende hip-hop artiesten en hun ondersteunende bands werden populair en veel fans verlangden naar eenzelfde soort look. Het belangrijkste is dat de modebeweging aanleiding gaf tot een opkomende modetrend; met andere woorden, de urban look van hiphop en streetwear zou door de muziekindustrie zijn geboren en zijn uitgegroeid tot een populaire stijl. En het internet heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevordering van de trend.

De populariteit van streetwear leidde ertoe dat verschillende alternatieven ook concert-ready waren. Als je van de hiphopstijl hield, maar ook van het concert, werd de concert-ready look een must-have. Op die manier kon je toch je steun aan je favoriete artiesten betuigen en een soort goedkeuring krijgen. De hip-hop mode evolueerde daarna verder. In de mode-industrie stond dit bekend als street-boy mode. In deze tijd waren sneakers nog steeds dominant, maar ze hadden een basisstructuur van zwart ruig leer met getinte witte strepen. Deze look werd aan het eind van de jaren 1990 en in het jaar 2001 nog verder versterkt. De stedelijke modetrend veranderde toen naar sportschoenen over een witte broek. Daarnaast werden verschillende soorten high tops ontworpen. De populairste modetrend was echter de goedkeuring van hiphop en de aanvaarding van grote witte gaten. Verschillende sportfiguren en rappers droegen ook oversized tee shirts om hun steun te betuigen aan de muziekindustrie.

Lees meer:
Hoodies kopen Rotterdam

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.