De geschiedenis van Hoodies

Hoodies Den Haag

De hoodie kan worden gedragen als vrijetijdskleding, sportkleding of formele kleding. In één woord, het is een eenvoudig, comfortabel en nuttig kledingstuk voor iedereen.

Reebok hoodies werden voor het eerst verkocht in het begin van de jaren 1970 en waren meteen populair in de surf- en skateboardgemeenschappen. Reebok was in feite het eerste populaire sportmerk dat zijn urban randje populair maakte bij jongere consumenten. Door het uiterlijk van de hoodie te definiëren, maakte het urban segment van Reebok het merk herkenbaar in winkelcentra als een cool merk om achteraf te kopen.

Hoodies bleven nog jaren aan populariteit winnen. Ze maakten deel uit van de coole mode van de jaren ’80. Je danste de hele nacht weg op elk feestje, genoot van de zon op het strand, of hing gewoon rond in lockhart en dronk gulzig cola op zaterdagnamiddag. Voor velen waren ze comfortabel, slijtvast, betaalbaar, en cool in hun puurste vorm.

Pas aan het eind van de jaren negentig werden hoodies algemeen geaccepteerd voor volwassenen. Vanaf dat moment verschenen de hoodies in verschillende kleuren en met verschillende soorten capuchons. Vandaag is de hoodie uitgegroeid tot een van de populairste kledingstukken voor zowel jong als oud, en veel mensen dragen ze waar ze ook gaan.

De aantrekkingskracht van de hoodie is nog steeds groot, waarschijnlijk omdat hij aanvankelijk werd geassocieerd met de spierbeweging die bekend staat als aerobics. Het is zelfs bekend dat professionele atleten tijdens hun sportcarrière hoodies droegen. De hoodie is niet langer beperkt tot tieners en jonge volwassenen, maar is nu een prominent kledingstuk dat dagelijks door volwassenen wordt gebruikt.

Een van de grootste veranderingen in de aantrekkingskracht van de hoodie is dat hij niet langer met sport wordt geassocieerd. Vandaag de dag zijn hoodies net zo acceptabel om te dragen als truien in een stedelijke omgeving. Het is nu zelfs heel gewoon om een universiteitsprofessor er een te zien dragen terwijl hij of zij zijn of haar werk doet.

Lees meer:
Unisex Hoodie
Unisex shirt

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.