De geschiedenis van de lederhosen

Lederhosen kopen

De lederhosen kunnen worden omschreven als een korte broek van knie-lengte; het waren geharde stoffen rijbroeken. Aan de achterkant van deze broek is een paardenlap bevestigd en de meeste van deze broeken hebben een paar smalle leren stroken die “pinnen” worden genoemd en waarmee de broek op het paard wordt gehouden. De Lederhosen werden reeds in het communistische tijdperk in de Alpen en in het zuiden van Europa ontwikkeld en in 1949 werd dit feit bevestigd. Lederhosen worden ook onder uniformen gedragen tijdens het motorrijden.

De lederhosen zijn gemaakt van leder dat meestal geïmpregneerd is. De belangrijkste reden waarom deze lederhosen worden gedragen is dat zij worden geassocieerd met de arbeidersklasse Verleden van de regio waarbij de bewoners van de bergen werden blootgesteld aan de strenge arbeidsomstandigheden waaraan zij werden blootgesteld toen zij nog op het platteland leefden. De lederhosen zijn afgeleid van een term die “erie” heet en “bergokken” betekent. Deze werden aan het eind van de 19e eeuw, vóór de wereldoorlogen, veel gedragen door de Oostenrijkse boeren op het platteland. Lederhosen werden gebruikt door de Duitse boeren die in de XVI eeuw de Normandische halzen bezetten.

Ze werden gebruikt als dagelijkse kledij door de stadsbewoners in camouflagekleuren tijdens de twee wereldoorlogen. De Duitse stadspiloten droegen ze ook in die tijd. Het Britse leger droeg een soortgelijke outfit genaamd ‘scobbler’ toen ze in Afrika waren. Deze uitrusting was zo comfortabel dat de stedelingen de Britse kledij ‘Scobber’ gingen noemen. De outfit werd ook gedragen door de dorpelingen in Holland die van de bodem van de Britse stad kwamen.

Ze werden ook vaak gedragen door de Franse boeren in de periode dat de Hueiers troepen in het land waren. De eersten behoorden tot de meest respectabele van de dienstweigeraars in de Tweede Wereldoorlog.

De lederhosen hebben een diepe band met de moslim- en de joodse gemeenschap. De gebruiken en rituelen die met deze gemeenschappen samenhangen, werden ook geacht de dragers van dit kledingstuk te hebben geïnspireerd. In veel culturen, waarin men gelooft in goddelijkheid, is het dragen van welke vorm van schoeisel dan ook ten strengste verboden.

De lederhosen hebben ook een diepe band met de omringende culturen en staan voor bescheidenheid en respectvolle sociale grenzen. Ze zijn meestal ontworpen op een stijlvolle manier en zijn op maat gemaakt in een eigentijdse stijl. Fabrikanten van deze broeken hebben veel geëxperimenteerd met uiteenlopende concepten van ontwerp en gaan nog steeds door met het verkennen van de verbazingwekkende mogelijkheden.

Lees meer:

carnavalskostuum kopen
carnavalskostuums

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.